28 Mart 2016 Pazartesi





Türkiye TRIAL Şampiyonası İstanbul’da start aldı

2016 Türkiye Trial Şampiyonası ilk ayağı İSOFF organizasyonu ile 26 ve 27 Mart tarihlerinde 2 günlük bir yarış halinde İstanbul’da Kemerburgaz Off-Road Parkurunda koşuldu.

Off-Road yarışlarının en zorlularından biri olarak değerlendirilen Trial, iki araçtan oluşan takımların birlikte start alarak ve tek aracın gücü ile aşılamayacak çetin engelleri aşmak için bir arada hareket ederek finişe gelmeye çalıştıkları bir yarış türü. İki pilot ve iki co-pilottan oluşan takımlar 2 gün süren bu dayanıklılık yarışında hem parkuru en kısa zamanda aşmak hem de ertesi gün devam edecek yarış için araçlarını kollamak durumundalar.

İstanbul Off-Road Kulübü tarafından ilki düzenlenen Trial Şampiyonası için 16 araçtan oluşan 8 takım start aldı. TEXXOFF, AYDOFF Trial Team, TEAM MOBİL 1, KINGOFF Trial Team, AVC-AVT Team, KAYALAR, MAGNUM Motorsport, MODERATOR isimli takımlar 2 gün boyunca birbirinden zor engelleri aşıp günü bitirebilmek için mücadele verdiler.

İlk gün 8 kapılık bir etapla başladı. Kapı olarak geçilmesi gereken engeller, uzun ve dik rampalar ve vadi geçişlerinden oluşuyordu. Parkurun kumlu ve yumuşak topraktan oluşan zemini, yağışlı geçen günlerin etkisi ile yarışı iyice zorlu hale getiriyordu. Kura ile belirlenen start sıralamasında ilk sıralarda yer alan ve engelleri ilk geçmek zorunda kalan takımlar güne şanssız bir başlangıç yapmış oldular. İlk gün 8 kapılık etabı sadece 2 takım tamamlayabildi. Belirlenen sürede engelleri birlikte tamamlamayı başaramayan diğer takımlar ceza puanları aldılar. Bu yarış tarzında, problemler karşısında en yaratıcı çözümleri bulan ekipler, sıralamada hızla tepeye tırmandılar. Özellikle 2 Samurai’la yarışan TEAM MOBİL 1 takımının, dik vadi kapısını aşma yöntemi seyircilerin alkışları ile karşılandı. Roll Cage’den vinçlenip sarkaç hareketi ile vadinin yamacından kapıya hamle yapan ekipler, seyircilere görsel olarak çarpıcı görüntüler sundu.

İlk gün Grand Cherokee ve CJ8’den oluşan araçları ile 8 kapı numarasıyla yarışan TEXOFF Takımı etabı 48.17’de tamamlayarak en iyi dereceyi aldı. Emirhan Kutlu – Ali Çapan ve Uğur Demirci – Muhammet Zor günü 1. tamamlayan ekipler oldu. Land Rover ve DeToro araçları ile start alan Seda Özkutlu – Şahhaydar Argaç ve Soner Özkutlu – Mehmet Emir AYDOFF Trial Team adına start alarak günü 2. en iyi derece ile tamamladılar. Tüm kapıları geçen ekibin etap derecesi 1:19:56 oldu. Günün 3. en iyi derecesi 7 kapı numaralı TEAM MOBİL 1’den geldi. Ertan Uçar – Mehmet Berat Atagün ve Şencan Özkurt – Fuat Sarper’den oluşan takım Suzuki Samurai’ler ile yarışa katıldı.

İkinci gün, ilk gün derecelerine göre sıralanan ekipler bu sefer 10 kapılık bir etabı tamamlamak için start aldılar. Bir gün önceki yarışın ardından ağırlaşan parkurda ekiplerin hiç biri parkuru tamamlayamadı. En iyi dereceyi, 6. Kapıya kadar ulaşabilen AYDOFF Trial Team yaptı. Günü 1. Tamamlayan ekibin ardından TEAM MOBİL 1 ve TEXXOFF geldi.

İki günlük yarışın ardından toplanan puanlara göre 1. Takım AYDOFF Trial Team, 2. TEAM MOBİL 1 ve 3.TEXXOFF oldu.




* 1. Gün Neticeler







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.